Nationale Modderdag!

13-08-2021

De Vlindertuin

Ieder jaar op 29 juni is het Nationale Modderdag. Oorspronkelijk is het een idee van 2 vrienden uit Nepal en Australië. Nepal had wel de modder maar niet genoeg kleding voor de kinderen en in Perth (Australië) was het te droog voor natuurlijke modder en heerste teveel een cultuur van ´je mag niet vies worden´. Hier wilde zij wat aan doen en daarom zijn ze in 2009 in Australië gestart met een inzameling voor Nepal voor kleding om gezamenlijk een modderdag te vieren, dit was een groot succes in beide landen. In 2013 werd het in Nederland voor het eerst gevierd en inmiddels in meer dan 10 landen jaarlijks georganiseerd. Wij vonden dit ook een leuk idee en wilde hier zeker aan mee doen dit jaar!

Nu we een mooie grote achtertuin hebben met tal van mogelijkheden begonnen we samen met de kinderen met de voorbereiding. Als eerste, oude kleren aan! Alle ouders waren op de hoogte en zeer benieuwd naar wat we dan gingen doen in die modder. Volgende stap, hoe krijg je modder? Het was een droge dag dus geen natuurlijke modder, wij hielpen de natuur een handje en met de tuinslang kregen we een grote modderbak in de zandbak waar heerlijke moddertaartjes werden gebakken. Daarnaast spoten we een groot zeil op het heuveltje nat met zand om daar een modderglijbaan van te maken. Eenmaal klaar met de voorbereidingen doken de kinderen er eerst wat onwennig in. Maar eenmaal vies en na wat aanmoediging van de juffen liep iedereen met plezier rond met een modderig pak en een glimlach op hun gezicht. Als afsluiting gaven we onszelf een moddermasker op ons gezicht en hoorde er uiteraard nog een moddergevecht bij! Na afloop zijn de kinderen zichzelf gaan schoonpoetsen met behulp van de leidsters en konden ze weer droge schone kleren aan.

De kinderen maar ook de leidsters vonden het een geslaagde dag en volgend jaar doen we zeker weer mee!

Mandy
Leidster Groene Vlinder

Kinderopvang De Vlindertuin Amersfoort

Gerelateerde berichten

We gaan verhuizen!

We gaan verhuizen!

Beste ouder(s), Nog maar 4 weken en dan gaan we al verhuizen. Wat is er al veel gebeurd op de nieuwe locatie. Muren zijn gesloopt, nieuwe plafonds,...

Lees meer

Contactformulier

Wil je een rondleiding, heb je vragen of een opmerking? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Volg ons op Instagram

    Pin It on Pinterest

    Shares