Onze groepen

Op onze locatie hebben wij 4 groepen: 2 babygroepen van 0-2 jaar, een peutergroep van 2-4 jaar en een verticale groep van 0-4 jaar. Op elke groep werken 3 vaste pedagogisch medewerksters op vaste dagen in de week.

Bij de jongste kinderen wordt het ritme gevolgd zoals deze thuis is. Vanaf ongeveer een jaar oud gaan de kinderen mee in het ritme van De Vlindertuin:

  • 9.15 uur fruit met water of thee
  • 11.30 uur brood met melk, als beleg bieden wij o.a. zuivelspread, geitenkaas, hummoes, avocado, hüttenkase en 30+ kaas aan
  • 14.45 uur groentesnack met water of thee. Wij bieden de kinderen o.a. tomaat, komkommer, paprika, augurk en gekookt ei aan
  • 16.30 uur creamcracker met water of thee

Blauwe Vlinder Oranje Vlinder

Babygroepen 0 tot 2 jaar

Op de babygroepen staan aandacht, ontdekken en ervaren centraal. Samen met de andere kinderen, de leidsters en ook alleen ontdekken de baby’s en de dreumesen de wereld om zich heen. Door te kijken naar wat het kindje leuk vind, 1-op-1 aandacht te geven of juist samen iets te doen in een klein groepje stimuleren we dit proces.

Daarnaast bieden we kinderen structuur en een veilige omgeving door een vast ritme en rituelen te hanteren. Dit maken we voor de kinderen visueel met picto’s en gebaren. We vertellen wat we doen, wat we zien en wat we horen.

Ook luisteren we naar wat de kinderen zelf aangeven. Bij de baby’s letten we op de verschillende babyhuiltjes (Dunstan babytaal). Bij de dreumessen zijn dat hun eigen woorden en gebaren. Zo creëren we een omgeving waarin er veilig ontdekt en gegroeid kan worden.

De Blauwe Vlinder

Dit is onze grote babygroep waar we maximaal 9 kindjes kunnen opvangen.

De Oranje Vlinder

Dit is onze kleinste babygroep waar we maximaal 7 kindjes kunnen opvangen.

Groene Vlinder

Peutergroep 2 tot 4 jaar met max. 16 kinderen

In onze peutergroep staat: ‘’Help mij het zelf te doen’’ centraal. Peuters willen het liefst alles zelf doen en daar helpen we ze graag bij. Zo hebben we elke dag twee Kanjers. Dit zijn twee kinderen die de leidsters helpen met dingen klaar zetten, uitdelen, etc. Ook stimuleren we kinderen zelf hun brood te smeren, naar de wc te gaan als ze hier aan toe zijn en hebben we open kasten waar ze zelf hun speelgoed kunnen pakken.

Naast het vaste ritme doen we veel extra activiteiten met de kinderen rondom een thema. Kinderen gaan bijvoorbeeld pizza’s bakken, nieuwe woorden leren, verhalen luisteren en uitdagende activiteiten doen die met het thema te maken hebben.

Door iedere ochtend de dag door te nemen en dit visueel te maken met de picto’s en gebaren geven we kinderen de structuur en veiligheid die ze nodig hebben om te kunnen groeien.

Paarse Vlinder

Verticale groep 0 tot 4 jaar met max. 12 kinderen

De Paarse Vlinder is een verticale groep. Dit betekent dat alle kinderen van 0 tot en met 4 bij elkaar op de groep zitten. Het voordeel hiervan is dat de jonge kinderen van de oudere leren en de oudere kinderen de jongere kinderen kunnen helpen. Hierdoor leren kinderen rekening met elkaar te houden en worden ze nog meer gestimuleerd in hun sociale vaardigheden.

Doordat kinderen vier jaar op dezelfde groep zitten leren de leidsters de kinderen heel goed kennen. Hierdoor kunnen ze nog beter inspelen op de individuele behoeften van elk kind en kunnen kinderen op hun eigen niveau aan diverse activiteiten deelnemen.

Contactformulier

Wil je een rondleiding, heb je vragen of een opmerking? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Volg ons op Instagram

    Pin It on Pinterest

    Shares