Locatie

De Vlindertuin

De Vlindertuin is gevestigd in het prachtige monumentale pand ‘Villa Fornhese’, ter hoogte van de Stichtse Rotonde. Ons gebouw wordt omringt door veel groen, hebben een grote buitenspeelplaats en beschikken over een kleine moestuin

Onze locatie ligt net buiten de stad Amersfoort. Ongeveer 300 meter van de Stichtse Rotonde af. Voor ouders die via de snelweg naar hun werk gaan of bijvoorbeeld via Zeist rijden is onze locatie ideaal gelegen.

Ons adres:

Utrechtseweg 232
3818 ET Amersfoort

Korte geschiedenis van Villa Fornhese

Villa Fornhese is een monumentaal pand uit de 18e eeuw en stond midden op het heidegebeid. Halverwege de 19e eeuw werd het gebied bebost en sindsdien is het omringd door groen.

Waarschijnlijk werd de villa in de periode 1933-1940 eigendom van Zon en Schild en werd het gebruikt als polikliniek (adresboek 1965) en later werd het een afdeling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Sinds 1 januari 2021 heeft De Vlindertuin zich in dit mooie pand gevestigd na een flinke verbouwing aan de binnenkant.

Contactformulier

Wil je een rondleiding, heb je vragen of een opmerking? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Volg ons op Instagram

    Pin It on Pinterest

    Shares